Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”

0
Publicat:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut lumii islamice să ia măsuri concrete pentru a opri violențele din Gaza și a criticat dur Israelul, catalogându-l drept o amenințare la adresa omenirii.

Erdogan vs. Netanyahu. FOTO Arhivă
Erdogan vs. Netanyahu. FOTO Arhivă

Am câteva cuvinte de spus lumii islamice: ce aștepți pentru a lua o decizie comună? Israelul nu este doar o amenințare pentru Gaza, ci pentru întreaga umanitate. Niciun stat nu este în siguranță atâta timp cât Israelul nu respectă dreptul internațional și nu se simte legat de dreptul internațional”, a declarat Erdogan în fața parlamentarilor din partidul său AKP, precizând că Israelul comite un „genocid” în Gaza.

Erdogan, care conduce o țară cu majoritate musulmană, de 85 de milioane de oameni, a mai spus că prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu este „vampir” și l-a acuzat că a ucis „civili nevinovați în corturile lor”, potrivit dailymail.co.uk.

Nici SUA nu au scăpat de tirul președintelui turc. „America, acest sânge este și pe mâinile tale. Şefii de state din Europa, aţi devenit complici la vampirismul Israelului pentru că aţi rămas tăcuţi”, a spus Erdogan.

Declarațiile lui Erdogan vin în contextul escaladării conflictului dintre Israel și Hamas, care a provocat numeroase victime civile în Gaza.

Președintele turc a cerut lumii islamice să impună sancțiuni Israelului și să boicoteze produsele israeliene. De asemenea, a solicitat o intervenție militară internațională pentru a opri violențele din Gaza.

Statele Unite au cerut ambelor părți să dezescaladeze tensiunile și să reia negocierile de pace.

Situația din Orientul Mijlociu rămâne extrem de tensionată și volatilă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite