Armata israeliană a anunțat progrese în eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici din Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a cerut israelienilor să aibă răbdare.

image

S-au făcut progrese semnificative în eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici deținut de radicalii palestinieni în Fâșia Gaza, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, Daniel Hagari.

Trebuie să avem răbdare. Există progrese semnificative [cu privire la eliberarea ostaticilor] și vom anunța publicul când lucrurile încep să se întâmple cu adevărat. Negociem cu o organizație teroristă brutală și nimic nu este sigur până când lucrurile nu se întâmplă de fapt. Egiptul și Qatarul fac tot ce le stă în putință pentru a menține acest climat de negociere", a spus el într-conferință de presă.

"Suntem hotărâți să implementăm în această seară termenii acordului până în prezent. A existat o întârziere, trebuie să avem răbdare. Există un progres real chiar acum. Vom raporta toate etapele așa cum am promis", a adăugat Hagari ca răspuns. la o întrebare clarificatoare. El a subliniat că Israelul, la rândul său, respectă pe deplin toți termenii acordului și a adăugat că partea israeliană intenționează să aducă acasă toți ostaticii din Fâșia Gaza „prin orice mijloace - fie printr-un acord, fie prin reluarea ostilităților.” „Atâta timp cât acționăm în conformitate cu acordul, atâta timp cât Hamas îl respectă și atâta timp cât mediatorii monitorizează implementarea acestuia. Dacă acordul încetează să mai existe, vom decide ce să facem, dar nu vom informa Hamasul despre ce vom face în același mod în care am procedat până acum”, a spus un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Sâmbătă, aripa militantă a Hamas, Brigăzile Izzeddin al-Qassam, și-a anunțat decizia de a amâna eliberarea unui al doilea grup de ostatici israelieni ținuți în Gaza, cerând Israelului să respecte condițiile acordului privind intrarea camioanelor de ajutor umanitar în partea de nord a Fâșiei șisă înceapă să respecte acordurile privind eliberarea palestinienilor.prizonieri.

Israelul a respins afirmațiile conform cărora a încălcat termenii acordului și a spus că armata va relua luptele în Fâșia Gaza dacă cel de-al doilea grup de ostatici nu este eliberat până la miezul nopții, ora locală (aceeași oră cu a Bucureștiului). Câteva ore mai târziu, Ministerul de Externe din Qatar a anunțat că motivele întârzierii eliberării celui de-al doilea grup de ostatici au fost depășite prin medierea Qatarului și Egiptului. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite