Armata Guyanei pierde contactul cu un elicopter în teritoriul disputat cu Venezuela

0
Publicat:

Forțele de apărare ale republicii au precizat că operațiunea de căutare și salvare este afectată de condițiile meteorologice nefavorabile.

Hartă satelitară. Foto: SurinameCentral prin Wikimedia Commons
Hartă satelitară. Foto: SurinameCentral prin Wikimedia Commons

Forța de Apărare a Guyanei a anunțat miercuri că a început căutarea unui elicopter care a pierdut contactul în timp ce survola un teritoriu disputat cu Venezuela.

Forța de Apărare a Guyanei, în colaborare cu operatorii aerieni din sectorul privat, a început o operațiune de căutare și salvare pentru a localiza elicopterul GDF Bell 412 (8R-AYA) dispărut. Elicopterul a decolat din tabăra Ayanganna astăzi la 09:23 (15: 23, ora Bucureștiului) și s-a îndreptat către Aarau cu trei membri ai echipajului și patru pasageri. La ora 11:20 (ora locală) aeronava a transmis un semnal de localizare de urgență cu coordonatele la aproximativ 30 de mile est de Aarau pe frontierele de vest. Operațiunea de căutare și salvare este în desfășurare, dar este influențată de condițiile meteorologice nefavorabile din zonă”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Armatei Guyanei. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite