Argentina: Incendiu pe o arie de 2000 de hectare, într-un parc național de pe lista UNESCO | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În efortul de stingere a incendiului sunt implicate aproape 350 de persoane, 3 elicoptere, 3 avioane, precum și drone și alte echipamente.

Parcul Național Los Akerces. Foto: argentina.gob.ar
Parcul Național Los Akerces. Foto: argentina.gob.ar

Suprafața pe care se manifestă incendiul din Parcul Național Los Alerces din Patagonia, Argentina, parc inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a crescut la 2000 de hectare, a anunțat marți conducerea parcului pe Instagram.

"Astăzi am continuat lupta în șapte sectoare în care se manifestă un incendiu forestier, care până în prezent a afectat aproximativ 2.000 de hectare. Focul rămâne activ pe toate fronturile", se arată în comunicat.

În efortul de stingere a incendiilor sunt implicate aproape 350 de persoane, 3 elicoptere, 3 avioane, precum și UAV-uri și alte echipamente. „În timpul operațiunii, a existat o creștere vizibilă a temperaturii, care, combinată cu vânturile mai puternice dinspre vest, a îngreunat sarcinile pompierilor”, notează comunicatul.

image

Incendiul a început în parcul Los Alerces și zonele învecinate din provincia Chubut pe 25 ianuarie. Anterior s-a raportat că suprafața de incendiu a ajuns la 1.000 de hectare.

image

Parcul Național Los Alerces a fost inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 2017. Baza parcului național este formată din arbori Fitzroy, care, conform UNESCO, sunt pe cale de dispariție și sunt unul dintre cei mai longeviv copaci din lume. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite