Arcul Reunificării de la Phenian, demolat la ordinul dictatorului Kim Jong-un

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile nord-coreene au dărâmat monumentul de la Phenian cunoscut ca Arcul Reunificării, simbol al reconcilierii intercoreene, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului Unificării de la Seul.

Phenian, capitala Coreei de Nord FOTO Flickr
Phenian, capitala Coreei de Nord FOTO Flickr

Ministerul sud-coreean al Unificării a comunicat că nu poate da detalii despre informaţiile secrete pe care le deţine, dar presupune că monumentul nu mai există.

Portalul de ştiri NK News, specializat în informaţii privind Coreea de Nord, analizează o serie de imagini din satelit care arată că Arcul Reunificării a fost probabil distrus. Se pare că liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat recent demolarea acestui monument pe fondul intensificării tensiunilor dintre Phenian și Seul.

Arcul Reunificării a fost construit în 2001, notează DPA, potrivit Agerpres.

Luna aceasta, Kim Jong-un a cerut Parlamentului de la Phenian să introducă în Constituţie o prevedere potrivit căreia Coreea de Sud este principalul inamic al statului comunist nord-coreean. El a apreciat totodată că Arcul Reunificării, numit oficial Monumentul Cartei în Trei Puncte pentru Reunificarea Naţională, este „oribil”.

Construcţia se afla deasupra unei străzi late de 60 de metri şi reprezenta două figuri feminine din piatră, înalte de 30 de metri, care susţineau o hartă a Coreei unite, precizează DPA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite