Arabia Saudită: Bărbat arestat după un pelerinaj la Mecca în omagiul reginei Elisabeta a II-a VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat a fost arestat luni în oraşul sfânt Mecca după ce a făcut micul pelerinaj, sau Umra, în omagiul defunctei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii, au anunţat autorităţile saudite, conform Agerpres.

Pelerinii aflaţi la Mecca nu au voie să poarte bannere Foto ilustrativă: Ibrahim Dilaver Osman
Pelerinii aflaţi la Mecca nu au voie să poarte bannere Foto ilustrativă: Ibrahim Dilaver Osman

Bărbatul, cetăţean yemenit, a postat un videoclip pe reţelele sociale în timp ce se afla la Marea Moschee din Mecca, cel mai sfânt loc al islamului.

Filmarea îl arăta pe bărbat ţinând un banner pe care scria: "Umra pentru sufletul reginei Elisabeta a II-a, îi cerem lui Dumnezeu să o accepte în rai".

Distribuită pe Twitter, filmarea a provocat numeroase comentarii din partea utilizatorilor care au cerut arestarea lui.

Pelerinii aflaţi la Mecca nu au voie să poarte bannere sau să scandeze sloganuri. Şi, deşi efectuarea Umra pentru persoanele decedate este permisă, aceasta nu se aplica celor care nu sunt musulmani, precum regina Elisabeta a II-a, care a fost lidera Bisericii Anglicane.

Forţele de securitate de la Marea Moschee "au arestat (luni) un cetăţean de naţionalitate yemenită care a apărut într-un videoclip purtând un banner în interiorul Marii Moschei, încălcând astfel regulile", se arată într-un comunicat difuzat luni de presa oficială saudită.

"Au fost luate măsuri legale împotriva lui", se precizează în comunicat.

Pelerinajul Umra poate fi efectuat pe tot parcursul anului, spre deosebire de hajj care reuneşte anual la un moment dat milioane de credincioşi.

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, iar înmormântarea suveranei este programată pentru 19 septembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite