Alunecări de teren în Peru: 16 morţi, 20 de dispăruţi şi peste 12.000 de sinistraţi

0
Publicat:

Alunecările de teren produse în Peru, în regiunea Arequipa din sudul ţării, au făcut 16 morţi, 27 răniţi, 20 dispăruţi şi peste 12.000 de sinistraţi, potrivit unui bilanţ dat publicităţii joi de Institutul Naţional de Apărare Civilă, notează AFP, citată de Agerpres.

Alunecări de teren în Peru. FOTO EPA EFE jpg
Alunecări de teren în Peru. FOTO EPA EFE jpg

Un bilanţ anterior al acestor alunecări de teren care au avut loc duminică, după ploi abundente, indica15 morţi şi 20 de răniţi.

Victimele provin din districtul Mariano Valcarcel, provincia Camana, la vest de oraşul Arequipa şi la 840 de kilometri sud de capitala Lima.

Un copil, printre morți

Oraşele Miski, San Martin, Secocha şi Uraski sunt cel mai grav afectate. Pagubele sunt  importante: mai multe drumuri, case şi şcoli au fost distruse sau avariate.

Șase dintre victimele adulți identificate au între 20 şi 70 de ani, însă printre morți se numără  şi un copil de patru ani. Identităţile celorlalte nouă persoane decedate nu au fost dezvăluite.

Cel mai probabil sunt mulţi mineri rămași blocaţi în minele de aur prăbuşite.

Preşedinta peruană Dina Boluarte a vizitat marţi locul catastrofei şi a inspectat pagubele, într-un zbor deasupra regiunii în care activitatea minieră este importantă.

De la sfârșitul anului trecut, lidera peruană se confruntă cu un val de contestare, în care se cere demisia sa şi dizolvarea parlamentului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite