Peru prelungește starea de urgență pe măsură ce protestele în masă continuă

0
Publicat:

Manifestațiile antiguvernamentale au început în țară după înlăturarea lui Pedro Castillo de la președinție pe 7 decembrie 2022.

Demonstrații în Peru. Foto: Arhiva Adevărul
Demonstrații în Peru. Foto: Arhiva Adevărul

Conducerea statului Peru a decis prelungirea stării de urgență din cauza protestelor antiguvernamentale în masă care se desfășoară în mai multe regiuni ale țării. Ordinul corespunzător a fost publicat duminică în jurnalul oficial El Peruano.

În conformitate cu actul publicat, măsurile de urgență sunt introduse pe timp de 60 de zile în departamentele Apurimac, Arequipa, Cusco, Madre de Dios, Moquegua, Puno și Tacna. În ianuarie, autoritățile peruane au declarat stare de urgență pentru 30 de zile calendaristice în departamentele Amazonas, Libertad și Lima.

După înlăturarea lui Pedro Castillo de la președinție pe 7 decembrie 2022, în Peru au început demonstrații antiguvernamentale de amploare. Participanții lor cer demisia lui Boluarte, dizolvarea Parlamentului și organizarea de noi alegeri. Manifestările sunt însoțite de blocarea drumurilor în regiuni, atacuri asupra aeroporturilor și ciocniri. Zeci de oameni au devenit victime ale violenței și peste 1.600 au fost răniți. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite