Al treilea om din ierarhia Vaticanului a fost găsit vinovat de pedofilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardinalul George Pell (în imagine) susţine că este nevinovat FOTO EPA-EFE
Cardinalul George Pell (în imagine) susţine că este nevinovat FOTO EPA-EFE

Cardinalul australian George Pell a fost condomnat pentru pedofilie la capătul unui proces desfăşurat la Melbourne, în sud-estul Australiei, relatează The Guardian.

Juriul a ajuns la acest verdict pe 11 decembrie în Melbourne, însă rezultatul nu a putut fi făcut public până acum din cauza unui ordin de tăcere emis de tribunal.

Pell, cel care şi-a dat demisia din rolul său de trezorier al Vaticanului, a fost găsit vinovat de relaţii sexuale cu un copil de sub 16 ani precum şi de alte patru capete de acuzare privind acte indecente cu un copil sub vârsta de 16 ani. Infracţiunile au avut loc în decembrie 1996 şi la începutul lui 1997 la Catedrala St. Patrick, la câteva luni după ce Pell a fost numit arhiepiscop în Melbourne.

El îşi va primi pedeapsa săptămâna viitoare. Papa Francisc, cel care l-a lăudat în trecut pe Pell pentru onestitatea sa şi răspunsul faţă de abuzurile sexuale asupra minorilor, nu a oferit încă o reacţie oficială, însă în decembrie Vaticanul a anunţat că Pell şi alţi doi cardinali au fost înlăturaţi din comitetul de consilieri ai Papei.

Pell a părăsit tribunalul din Melbourne cu o maşină care îl aştepta afară, aceasta fiind înconjurată de poliţie şi presă. El a fost huiduit de supravieţuitori ai abuzurilor sexuale.

„O să arzi în iad. Arzi în iad, Pell“, a strigat un bărbat.

Pell nu a oferit comentarii, însă într-un comunicat, avocatul său Paul Galbally susţine că Pell „şi-a susţinut mereu nevinovăţia şi continuă să facă acest lucru“.

„A fost înregistrat un apel împotriva condamnării şi el va aştepta deznodământul apelului“, precizează Galbally.

Înainte de a se întoarce în Australia pentru a fi judecat, Pell a fost timp de trei ani prefectul secretariatului pentru economie în Vatican, devenind astfel unul dintre cei mai importanţi cardinali din lume. El a fost unul dintre cei mai de încredere consilieri ai Papei Francisc şi a fost numit special pentru a gestiona finanţele Vaticanului şi a opri corupţia.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite