Cardinalul George Pell, trezorier al Vaticanului, va fi judecat pentru agresiune sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cardinalul George Pell, trezorier al Vaticanului, va fi judecat după ce a fost acuzat de mai multe ori în trecut de agresiune sexuală, relatează BBC.

Cardinalul a pledat nevinovat acuzaţiilor, şi a precizat de mai multe ori că nu a greşit cu nimic.

Un magistrat din Australia a decis marţi că există suficiente dovezi pentru a se porni un proces pentru o parte dintre acuzaţii. 

Pell este cel mai înalt catolic din Australia şi este unul dintre cei mai puternici oficiali de la Vatican. Acesta a respins acuzaţiile, anul trecut declarând că „sunt nevinovat de aceste acuzaţii. Întreaga idee de abuz sexual este aberantă pentru mine”.

Marţi, Pell a intrat în Curtea Magistraturii din Melbourne înconjurat de o gardă mare de poliţişti şi urmărit de zeci de jurnalişti şi oameni revoltaţi.

În timpul audierii de luna trecută, peste 30 de martori au vorbit în faţa instanţei. Multe dintre sesiunile respective au avut loc cu uşile închise, o practică standard în cazurile infracţiunilor sexuale din Australia.

În urma audierilor, Pell a fost acuzat de presupuse incidente la o catedrală, într-un cinematograf şi într-o piscină. În prezent acest din urmă se află în concediu de la Vatican pentru a-şi rezolva problemele cu legea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite