Al Jazeera: Armata israeliană atacă Jenin în Cisiordania VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 30 de vehicule ale IDF participă la asalt, relatează postul TV.

Jenin. Foto: Profimedia
Jenin. Foto: Profimedia

Trupele israeliene asaltează orașul Jenin, situat în Cisiordania. Potrivit postului de televiziune din Qatar Al Jazeera, în oraș sunt staționate echipamente militare grele și echipe de lunetişti.

Potrivit postului de televiziune, soldații Forțelor de Apărare Israel (IDF) blochează trecerile dintre cartierele orașului Jenin și tabăra de refugiați din apropiere. Toate spitalele orașului și mai multe clădiri cheie sunt înconjurate, iar echipe de lunetiști sunt staționați pe acoperișurile lor.

De asemenea, se remarcă faptul că cel puțin 30 de vehicule militare ale IDF participă la asalt, iar zgomotele exploziilor și împușcăturilor pot fi auzite în oraș. Există informații despre ciocnirile dintre soldații israelieni și forțele de rezistență palestiniene care atacă echipamente militare folosind dispozitive explozive improvizate.

Situația din Orientul Mijlociu s-a înrăutățit brusc după infiltrarea militanților mișcării palestiniene radicale Hamas din Fâșia Gaza în teritoriul israelian la 7 octombrie 2023, însoțită de uciderea rezidenților așezărilor de graniță și luarea de ostatici. Ca răspuns, Israelul a anunțat blocarea completă a Gazei și a început să lovească aerian Fâșia Gaza și anumite zone din Liban și Siria, după care a lansat o operațiune la sol în enclavă. Ciocniri au loc și în Cisiordania. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite