Ajutor umanitar pentru Gaza. ONU: Sunt necesare 100 de camioane de ajutoare pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutorul umanitar pentru populația din Gaza, după ce va trece granița dintre Egipt în teritoriul palestinian, va trebui să fie la nivelul de 100 de camioane pe zi și va necesita escortă pentru securizare, a declarat miercuri pentru CNN Europe Martin Griffiths, coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Camioane cu ajutoare umanitare sosesc în Gaza din Egipt FOTO: captură You Tube
Camioane cu ajutoare umanitare sosesc în Gaza din Egipt FOTO: captură You Tube

Trebuie să începem cu un număr semnificativ de camioane şi trebuie să ajungem la 100 de camioane pe zi, ceea ce era anterior programul de ajutor pentru Gaza", a explicat Martin Griffiths.

Griffiths a discutat despre negocieri „incredibil de detaliate cu părţile" implicate pentru a stabili condiţiile de intrare şi distribuire a ajutorului.

Oficialul ONU a comunicat la doar câteva ore după ce președintele american Joe Biden a precizat că a primit asigurări din partea guvernului israelian că va permite trecerea ajutoarelor umanitare prin punctual de trecere Rafah.

Hrana și apa le lipsesc celor 2,4 milioane de locuitori din Fâșia Gaza, care sunt privați și de curent, după asediul impus de Israel acestui teritoriu deja supus unei blocade terestre, maritime și aeriene după ce Hamas a ajuns la putere în 2007.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite