A fost găsită veriga lipsă din istoria umanităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii cred că scheletul face parte din perioada încipientă mersului biped
Specialiştii cred că scheletul face parte din perioada încipientă mersului biped

Într-o peşteră de calcar din Africa de Sud s-a descoperit scheletul unui ominid, conservat perfect. Din punct de vedere antropologic, oamenii de ştiinţă consideră această descoperire ca fiind extrem de importantă.

Potrivit schemei evolutive, specimenul se situează între "australopitec", ce este considerat a fi încă o maimuţă din punct de vederea al caracteristicilor de dezvoltare (acum 3,9 milioane de ani) şi "homo habilis", considerat a fi strămoşul nostru (2,5 milioane de ani).

Noii specii nu i s-a atribuit încă un nume şi nu s-au făcut deocamdată declaraţii oficiale referitoare la această descoperire. Meritul aparţine unor cercetători din cadrul Universităţii Witwatersrand din Johannesburg, care au făcut săpături în zona Sterkfontein, Malacapa din Africa de Sud.

Profesorul Lee Berger este cel care deţine onoarea de a fi considerat descoperitorul strămoşului nostru. În trecut au mai fost descoperite resturi fosilizate care să ateste existenţa unei aceste interspecii, dar până acum nu au fost găsite fragmente osoase.

Citeşte AICI despre părerile numelor cu greutate in istoria antropologiei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite