12 persoane au fost rănite în timpul unor turbulențe la un zbor Qatar Airways. Avionul, întâmpinat de serviciile de urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăsprezece persoane au fost rănite după ce un zbor Qatar Airways de la Doha la Dublin a fost afectat de turbulențe.

Avionuol aparține companiei Qatar Airways FOTO: Arhivă
Avionuol aparține companiei Qatar Airways FOTO: Arhivă

Avionul, care a aterizat la Dublin cu puțin timp înainte de ora locală 13.00, a fost întâmpinat de serviciile de urgență, inclusiv de poliția aeroportului și de departamentul de pompieri și salvare, scrie edition.cnn.com.

Potrivit unui comunicat al aeroportului din Dublin, șase pasageri și șase membri ai echipajului au fost răniți în urma incidentului, dintre care opt au fost transportați la spital în urma evaluării. Zborul QR107 al Qatar Airways a avut turbulențe în timp ce survola Turcia, se arată în comunicat.

Oficialii aeroportului Dublin au declarat că asistă pasagerii și personalul și că operațiunile nu au fost afectate. Zborul de întoarcere al avionului către Doha, QR018, este programat să se desfășoare conform așteptărilor, deși plecarea sa va fi întârziată, a precizat aeroportul.

Într-o declarație pentru CNN, Qatar Airways a precizat că avionul a aterizat în siguranță la Dublin, dar că „un număr mic de pasageri și membri ai echipajului au suferit răni minore în timpul zborului și primesc acum îngrijiri medicale”.

Problema face acum obiectul unei anchete interne”, a continuat declarația. „Siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nostru sunt prioritatea noastră principală”.

Această declarație vine la câteva zile după ce 104 pasageri au fost răniți și un bărbat cu probleme cardiace a fost ucis într-un zbor al Singapore Airlines care a fost afectat de turbulențe puternice.

SQ321 de la Londra la Singapore zbura marți la 11.277 de metri când avionul a scăzut brusc, potrivit datelor de urmărire a zborului. Apoi a coborât și a urcat în mod repetat timp de aproximativ un minut.

Sunt turbulențele în creștere?

Aproximativ 65.000 de aeronave suferă turbulențe moderate în fiecare an în SUA, iar aproximativ 5.500 se confruntă cu turbulențe severe. Aceste cifre, însă, ar putea fi destinate să crească.

Paul Williams, profesor de științe atmosferice la Universitatea Reading din Marea Britanie, a declarat pentru CNN în 2022 că el crede că schimbările climatice modifică turbulențele.

„Am efectuat câteva simulări pe calculator și am descoperit că turbulențele severe s-ar putea dubla sau tripla în următoarele decenii”, a spus Williams.

Descoperirile, care au fost confirmate ulterior de observații, evidențiază un tip de turbulență numit „turbulență în aer clar”, care nu este legată de niciun indiciu vizual, cum ar fi furtuni sau nori. Spre deosebire de turbulențele obișnuite, acestea lovesc brusc și sunt greu de evitat.

NN a raportat anterior că zborul Singapore Airlines a întâlnit probabil furtuni cu dezvoltare rapidă, în timp ce compania aeriană a declarat că investigațiile sunt în curs de desfășurare. Nu se știe încă ce fel de turbulențe a avut avionul Qatar Airways.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite