Qatar Airways și Airbus s-au împăcat: aeronavele A350 cu defecțiuni pe suprafață vor fi reparate

0
Publicat:

Qatar Airways și Airbus au ajuns la o înțelegere amiabilă și reciproc agreată, referitoare la disputa juridică privind degradarea suprafețelor și consemnarea la sol a aeronavelor A350.

Motorul unui avion Airbus A350 pe care scrie Qatar Airways
Qatar Airways și Airbus au ajuns la o înțelegere amiabilă privind aeronavele A350

„Un proiect de reparații este în curs de desfășurare și ambele părți așteaptă cu interes ca aceste aeronave să fie readuse în stare de navigabilitate.

Detaliile acordului sunt confidențiale, iar părțile implicate vor încheia acum acțiunile legale.

Acordul nu reprezintă o asumare a răspunderii a niciuneia dintre părți.

Acest acord va permite Qatar Airways și Airbus să meargă mai departe și să colaboreze împreună ca parteneri”, a informat Airbus.

În vara anului trecut, Airbus şi-a revocat întreaga comandă restantă de la Qatar Airways pentru avioane A350, întrerupând toate afacerile noi cu avioane de linie cu transportatorul Golfului, într-o nouă întorsătură a disputei care întunecă pregătirile pentru Cupa Mondială, au declarat surse din industrie, relatează Reuters.

Cei doi titani ai aviaţiei duc de câțiva ani o luptă a declarațiilor publice, Qatar Airways plângându-se că mai mult de 20 de avioane pe distanţe lungi ar putea reprezenta un risc pentru pasageri, în timp ce Airbus a recunoscut problemele de calitate ale avioanelor, dar a negat orice risc de siguranţă cauzat de golurile din substratul de protecţie.

Anul trecut, Qatar Airways a dat în judecată Airbus cerând despăgubiri de cel puţin 1,4 miliarde de dolari, după ce aproape jumătate din flota sa de A350 a fost blocată de autorităţile de reglementare din Qatar din cauza unor defecțiuni apărute prematur la suprafaţă.

La sfârşitul lunii iunie a anului trecut, producătorul european de avioane avea comenzi restante de la Qatar Airways pentru 19 dintre cele mai mari versiuni a avionului, A350-1000 de 350 de pasageri, în valoare de cel puţin 7 miliarde de dolari la preţurile de catalog sau mai aproape de 3 miliarde de dolari după reducerile tipice din industrie.

În 2016, Qatar Airways a refuzat o livrare de cinci avioane Airbus A 320 şi s-a reorientat către Boeing 737-MAX.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite