Zona euro caută noi credite cu ajutorul FMI. Capacitatea Fondului de Urgenţă nu mai poate ajunge la 1.000 de miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miniștrii de Finanțe ai țărilor membre zonei euro, vor dezbate extinderea atribuțiilor fondului de urgență european
Miniștrii de Finanțe ai țărilor membre zonei euro, vor dezbate extinderea atribuțiilor fondului de urgență european

Miniştrii de finanţe din zona euro (Eurogrup) au discutat ieri seară, la Bruxelles, mai multe opţiuni radicale - cu implicarea FMI, a Băncii Centrale Europene (BCE) şi a investitorilor privaţi - pentru a mări puterea de protecţie a Fondului European de Urgenţă împotriva crizei datoriilor suverane, au recunoscut că intenţionează să extindă capacitatea fondului de la 440 de miliarde de euro, dar undeva până la jumătatea sumei c

Principalele variante discutate în cadrul Eurogrupului s-au referit la stabilirea unor noi modalităţi de a genera linii de credit pentru Fondul European de Urgenţă inclusiv prin implicarea de credite BCE, prin FMI, către statele membre care se confruntă cu probleme de finanţare.

Citeşte şi:
Grecia primeşte cu întâziere împrumutul vital pentru funcţionarea economiei. Irlanda se recuperează

Vicepreşedintele Comisiei Europene Olli Rehn a confirmat, după reuniunea Eurogrupului de ieri seară din Bruxelles, variantele potrivit cărora FMI să furnizeze o "capacitate de creditare mult mai mare" .

Klaus Regling, şeful Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară în zona euro, (n.n Fondul European de Urgenţă) a declarat, după reuniunea Eurogrupului, că "deteriorarea puternică a condiţiilor de piaţă din ultima lună a însemnat şi că, în cele din urmă, capacitatea fondului de salvare ar putea fi mult mai mică decât obiectivul anticipat de 1.000 de miliarde de euro". El a refuzat să facă publică o estimare exactă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite