Zelenski se adresează Consiliului de Securitate al ONU, după noile atacuri ale Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va susţine miercuri, prin videoconferinţă, un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU în cursul unei reuniuni de urgenţă pe care el însuşi a cerut-o după noi atacuri ruse asupra unor infrastructuri din Ucraina, conform Agerpres.

Volodimir Zelenski va susţine un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski va susţine un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU FOTO Profimedia

Intervenţia lui Zelenski în cadrul Consiliului de Securitate ar urma să aibă loc în jurul orei 16.00 la New York (21.00 GMT), au declarat doi diplomaţi pentru AFP, după ce şeful statului ucrainean a anunţat pe Twitter că i-a cerut ambasadorului său la ONU să solicite o reuniune de urgenţă.

Rusia a lansat miercuri circa 70 de rachete de croazieră împotriva unor infrastructuri energetice ale Ucrainei, 51 dintre ele fiind doborâte de sistemele antiaeriene.

În urma acestui nou raid cu rachete care a lăsat mai multe orașe ucrainene în beznă, o pană uriașă de curent s-a produs și în Republica Moldova. 

Tot din cauza atacurilor ruse, miercuri dimineaţa cel puţin trei civili, printre care un nou-născut, au fost uciși, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a sublinat că Moscova vrea să răspândească „teroarea.

„Duşmanul a decis încă o dată să încerce să obţină prin teroare şi ucidere de oameni ceea ce nu a putut obţine în nouă luni” de invazie în Ucraina, a declarat Zelenski pe Telegram, promiţând că Rusia „va fi trasă la răspundere pentru tot răul pe care l-a cauzat ţării noastre”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a negat miercuri că stocul de rachete de înaltă precizie al armatei ruse ar fi pe cale să se epuizeze, aşa cum asigură Kievul şi unele ţări occidentale, el susţinând că Rusia are în continuare ''destule'' muniţii, în pofida consumului masiv al acestor resurse după opt luni de campanie militară în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite