Zelenski, mesaj la 77 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste: „Luptăm pentru o nouă victorie şi nu avem nicio îndoială că vom câştiga”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, în contextul împlinirii a 77 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, că ţara sa nu va ceda niciun teritoriu şi va câştiga războiul cu Rusia.

„În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie. Drumul până la ea este dificil, dar nu avem nicio îndoială că vom câştiga”, a declarat şeful statului ucrainean, citat de Reuters.

„Astăzi ducem războiul pe această cale şi nu vom da nimănui nicio palmă din pământul nostru şi nici măcar o singură bucată din istoria noastră. Suntem mândri de strămoşii noştri care, împreună cu alte naţiuni din coaliţia anti-Hitler, au înfrânt nazismul. Nu vom permite nimănui să anexeze această victorie, nu vom permite ca ea să fie furată. Nu există lanţuri care să ne încătuşeze spiritul liber. Nu există niciun invadator care poate dicta poporului nostru liber. Mai devreme sau mai târziu vom câştiga”, a spus Zelenski.

Mesajul a fost difuzat luni, în ziua în care Rusia sărbătoreşte victoria separat de restul lumii, cu o paradă militară în Piaţa Roşie menită să stimuleze naţionalismul. Parada militară din acest an are loc în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, un război în care soldaţii ruşi repetă atrocităţi ale celui de-al Doilea Război Mondial, iar milioane de ucraineni sunt alungaţi din propriile case.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite