Zelenski: Forţele ruse au venit să ne extermine. Trebuie să folosim orice şansă pentru a avea posibilitatea de a negocia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că doar prin negocieri se poate pune capăt războiului din Ucraina. Dacă negocierile ar eşua, acest lucru ar duce la un al treilea război mondial, a spus el într-un interviu pentru CNN.

Zelenski a fost întrebat dacă e pregătit să negocieze cu Putin în urma atacurilor civililor din Mariupol şi alte oraşe ale Ucrainei.

„Sunt pregătit pentru negocieri. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Şi fără negocieri nu putem pune capăt acestui război”, a spus Zelenski, potrivit The Guardian.

„Cei care cred că acest dialog este superficial şi că nu va rezolva nimic pur şi simplu nu înţeleg valoarea negocierilor. Dacă există doar o şansă de 1% ca noi să oprim acest război, trebuie să folosim această şansă”, a adăugat el.

Zelenski spus că nu poate vorbi despre rezultatul acestor negocieri şi a subliniat că în fiecare zi pier oameni nevinovaţi. 

„Forţele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Şi am demonstrat demnitatea poporului nostru şi a armatei noastre, suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm. Dar, din păcate, demnitatea noastră nu le va salva vieţile. Trebuie să folosim orice format, orice şansă, pentru a avea posibilitatea de a negocia, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări ar eşua, ar însemna un al treilea război mondial”, a mai spus el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite