Zelenski, către propagandiştii lui Putin: „Cetăţenii ruşi vă vor urî pentru că i-aţi minţit în mod constant”

0
0
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a rostit, joi, un discurs prin care îndeamnă partenerii Ucrainei din întreaga lume să ofere soluţii bazate pe realitate, nu pe opinii abstracte, potrivit BBC.

Zelenski a transmis un mesaj şi propagandiştilor lui Putin, în care a subliniat că cetăţenii ruşi îi vor urî pentru minciunile lor şi pentru consecinţele acestora. 

Şeful statului ucrainean reafirmă curajul şi eroismul poporului său: „Nu am devenit sclavi şi nu o vom face niciodată, pentru că acesta este spiritul nostru şi acesta este destinul nostru”.

El spune că liderii se adună pentru a discuta despre război şi despre apartenenţa Ucrainei la NATO şi subliniază că ştie care dintre aceşti lideri sprijină Ucraina.

Zelenski confirmă că trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise în atentatul de la spitalul pediatric din Mariupol şi spune că afirmaţia Rusiei că nu au existat pacienţi în spital este o minciună.

„Cetăţenii ruşi vă vor urî pentru că i-aţi minţit în mod constant timp de mulţi ani. Când vor simţi consecinţele minciunilor voastre, le vor simţi în portofelele lor, în oportunităţile lor în scădere, în viitorul furat al copiilor ruşi. Războiul nu este niciodată izolat. Întotdeauna dăunează victimei, dar şi agresorului. Doar agresorul înţelege asta mai târziu, dar întotdeauna înţelege şi suferă”, a spus el, adresându-se propagandiştilor de la Moscova.

Ruşii au creat o „catastrofă umanitară”, a mai precizat liderul ucrainean, adăugând: „Inima mea este frântă din cauza a ceea ce au făcut ocupanţii oraşelor noastre, statului nostru”.

El spune că Rusia vrea să umilească poporul ucrainean şi „să-l pună în genunchi, să îi ia pâinea şi apa din mâini”.

„Ne apărăm ţara pentru a 15-a zi. Ne-am ridicat. Armata ucraineană ripostează atacurilor în zonele cheie. Datorită militarilor noştri, gărzii naţionale, grănicerilor, poliţiştilor şi tuturor celor care s-au alăturat apărării. Nu am devenit sclavi şi nu o vom face niciodată, pentru că acesta este spiritul nostru şi acesta este destinul nostru”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Privind în perspectivă, el a afirmat că, după război, totul va fi reconstruit la cel mai înalt standard, iar Guvernul ucrainean deja are un plan în curs de desfăşurare.

„Nu va mai rămâne nicio urmă din invazia rusă”, a declarat Zelenski.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite