Război în Ucraina. Zelenski, despre un război nuclear: Una este să fii un asasin şi alta este să fii un sinucigaş. Polonia este, de asemenea, în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Rusia este o ameninţare pentru ţări europene precum Polonia şi statele baltice, iar preşedintele Vladimir Putin vrea „să sfâşie” Europa, susţine preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit, consemnează miercuri agenţia EFE.

„Sunt sigur că Polonia este de asemenea în pericol. De fapt, întregul continent este ameninţat atât timp cât Rusia are posibilitatea să atace un alt stat”, spune preşedintele ucrainean. El mai crede că există state care intenţionează să urmeze exemplul Rusiei şi să-şi atace vecinii dacă Rusia nu va fi oprită acum din agresiunea ei contra Ucrainei.

Cât despre pericolul ca Rusia să declanşeze un război nuclear, preşedintele ucrainean s-a arătat convins că este vorba despre o „cacealma”, întrucât „una este să fii un asasin şi alta este să fii un sinucigaş”.

„Ameninţarea lui Putin (cu armele nucleare) denotă mai degrabă slăbiciune. Cine ameninţă cu folosirea armelor nucleare o face numai dacă nimic altceva nu mai funcţionează'', a estimat el, după ce liderul de la Kremlin a ordonat pe 27 februarie plasarea forţelor ruse de descurajare nucleară în stare de alertă.

„Dacă sancţiunile (împotriva Rusiei) ar fi fost de ajuns, atunci ofensiva s-ar fi terminat până acum”, a reproşat Zelenski statelor occidentale, pe care le-a acuzat în plus că în continuare cumpără petrol şi gaze din Rusia şi multe dintre companiilor lor sunt mai departe prezente pe piaţa rusă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite