Zelenski acuză Moscova de distrugerea unor lăcaşe de cult din Ucraina: „Pentru Rusia, totul este doar o ţintă”

0
Publicat:

Invazia rusă în Ucraina a dus la distrugerea a sute de lăcaşe de cult ale tuturor religiilor din Ucraina, a spus marţi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mediile sociale, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski. FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski. FOTO Profimedia

 „Sute de clădiri religioase au fost distruse, deteriorate sau jefuite ca rezultat al invaziei ruse în Ucraina", a scris , pe canalul său de Telegram, liderul de la Kiev , preluat de Reuters.

Toate religiile şi confesiunile au fost afectate

Volodimir Zelenski spune că toate religiile şi confesiunile au fost afectate, „inclusiv biserici, moschei, sinagogi, clădiri de învăţământ şi administrative ale comunităţilor religioase din Ucraina".

Liderul ucrainean a cerut o campanie pentru donaţii în vederea reconstrucţiei. „Pentru Rusia, totul este doar o ţintă. Dar rachetele şi artileria statului terorist nu ne-au sfărâmat umanitatea şi credinţa. Ucraina va învinge, viaţa va învinge!", a mai scris preşedintele.

Au trecut aproape 400 de zile de la începutul războiului în Ucraina. Ucraina nu va ierta „decesele și rănile” provocate de „teroriștii” ruși, a afirmat Volodimir Zelenski, prevestind totodată înfrângerea forțelor invadatoare. Potrivit comandantului forțelor terestre ale armatei ucrainene, bătălia pentru Bahmut „se stabilizează”, iar partea care se apără „va profita foarte curând” de această situație.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite