Zeci de soldați ruşi au fost ucişi într-un atac ucrainean cu rachete HIMARS în regiunea Doneţk VIDEO

0
Publicat:

Zeci de recruţi ruşi au fost ucişi într-un atac al forţelor ucrainene din ziua de Anul Nou asupra clădirii în care se aflau în partea controlată de ruşi a provinciei Doneţk, a declarat luni o sursă apropiată de conducerea numită de ruşi, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Un atac ucrainean a ucis zeci de ruși în Donețk / Foto: Arhivă
Un atac ucrainean a ucis zeci de ruși în Donețk / Foto: Arhivă

Imagini postate online, despre care Reuters scrie că nu a putut să le verifice autenticitatea, prezintă o clădire a unui colegiu vocaţional din oraşul minier Makiivka, redusă la o grămadă de dărâmături.

Sursa din Doneţk, care a refuzat să-şi decline identitatea, a declarat: „Potrivit informaţiilor mele, există mai puţin de 100 de morţi până acum".

Ministerul Apărării din Ucraina a informat că nu mai puţin de 400 de ruşi au fost ucişi.

„Ceea ce s-a relatat este mult exagerat. Cincizeci şi opt de răniţi au fost aduşi peste noapte, ceea ce este mult pentru o zi normală, dar nu suficient de mult dacă este să crezi informaţiile despre sute de morţi. Era un sit pentru recruţi ruşi mobilizaţi", a spus el.

Rusia a mobilizat din septembrie cel puţin 300.000 de militari şi o parte dintre ei au fost trimişi să lupte pe frontul din Ucraina.

Daniil Bezsonov, un oficial din părţile controlate de Moscova ale regiunii Doneţk, a spus că şcoala vocaţională a fost lovită de rachete HIMARS în apropierea miezului nopţii, când oamenii din regiune se pregăteau să celebreze trecerea în noul an.

„A avut loc o lovitură masivă asupra unei şcoli vocaţionale cu rachete americane MLRS HIMARS", a postat Bezsonov pe Telegram. „Au existat morţi şi răniţi, numărul exact e încă necunoscut. Clădirea a fost grav avariată", a mai postat el.

Igor Girkin, un naţionalist şi fost membru FSB care a fost implicat în organizarea miliţiilor proruse în estul Ucrainei, a postat pe Telegram luni dimineaţă că „numărul morţilor şi răniţilor este de multe sute".

Girkin, care a criticat eşecurile armatei ruse în Ucraina, a spus că muniţia era depozitată în aceeaşi clădire în care erau cazaţi recruţii.

„Nu este singurul caz de desfăşurare foarte concentrată de personal şi echipament în zona de distrugere a rachetelor HIMARS", a postat el.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite