Zeci de persoane au rămas blocate în tunelul de sub Canalul Mânecii, după o problemă la un tren FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni au rămas blocați ore întregi în tunelul sub Canalul Mânecii după ce un tren de la Calais la Folkestone s-ar fi defectat, relatează BBC. 

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Potrivit imaginilor publicate de presa britanică, pasageri ai serviciului feroviar de călători Eurotunnel Le Shuttle au fost evacuați și au mers pe jos de-a lungul unui tunel de serviciu de urgență al Eurotunelului dintre Marea Britanie și Franța.

După circa cinci ore de stat în tunelul de serviciu, oamenii au fost transferați într-un a=lt tren și duși la terminalul Folkestone din Kent.

Reprezentanții Le Shuttle a declarat că alarmele trenului s-au declanșat și că acest lucru trebuie investigat potrivit regulilor, ceea ce a dus la oprirea trenului în tunel și evacuarea pasagerilor.

„Tunelul de serviciu a fost terifiant”, a declarat Sarah Fellows, în vârstă de 37 de ani, din Birmingham, pentru agenția de presă PA, după incidentul de marți seara.

„A fost ca un film cu dezastre. Mergeai pur și simplu spre abis fără să știi ce se întâmplă. A trebuit să stăm cu toții sub mare în această coadă. Era o femeie care plângea în tunel, o altă femeie care avea un atac de panică și care călătorea singură”, a mai adăugat ea.

Un alt pasager, care nu a dorit să fie numit, a declarat pentru PA: „Mai multe persoane s-au panicat pentru că se aflau jos în tunelul de serviciu, este un loc cam ciudat... Am fost blocați acolo cel puțin cinci ore.”

Inițial, reprezentanții Le Shuttle a spus pe Twitter că un tren s-a defectat, dar ulterior a adăugat pentru BBC că, de fapt, nu s-a defectat un tren, dar că alarmele care s-au declanșat au însemnat că este nevoie de investigații.

Toți cei aflați la bord au fost transferați la ora 20:22 BST (19:22 GMT) „în conformitate cu procedurile de siguranță și ca o măsură de confort”, a precizat Le Shuttle.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite