Zece răniți în urma unui atac al armatei ruse asupra orașului Odesa

0
Publicat:

Un atac lansat de forțele ruse cu rachete a făcut mai mult de zece răniţi la Odesa, un oraş-port ucrainean deja lovit la începutul acestei săptămâni de atacuri cu victime, au comunicat autorităţile locale în cursul nopţii de miercuri spre joi, transmite AFP.

Atac rusesc la Odesa FOTO: EPA-EFE (Arhivă)
Atac rusesc la Odesa FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

„Un nou atac rusesc cu rachete balistice” a lovit Odesa, a postat primarul acestui oraş din sud-vestul Ucrainei, Gennadi Truhanov, pe reţeaua socială Telegram.

„Au fost distruse infrastructuri civile”, iar „13 persoane au fost rănite” în atac, a precizat edilul, adăugând că pompierii luptă cu „un incendiu” mare, fără a oferi alte detalii.

La rândul său, guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, a transmis că un „atac cu rachete ruseşti asupra oraşului Odesa” a rănit 14 persoane. „Au fost distruse infrastructuri civile, printre care depozitele poştale”, a adăugat el.

Miercuri, autorităţile locale au anunţat moartea a cel puţin trei persoane, victime ale unui atac rusesc cu rachete asupra oraşului. Iar luni, un atac similar condus de Rusia a dus la pierderea vieții a cinci persoane, potrivit oficialilor locali.

Rusia loveşte constant oraşele ucrainene de luni de zile şi a avansat pe frontul de est din Ucraina înainte de sosirea armelor americane, cruciale pentru Ucraina. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite