Wagner recrutează pușcăriași ucraineni transferați forțat în Rusia

0
Publicat:

Compania militară privată Wagner, care acționează în funcție de interesele Kremlinului, recrutează pentru război puşcăriaşi ucraineni care au fost transferaţi forțat în închisori din Rusia.

Mercenari Wagner FOTO Telegram
Mercenari Wagner FOTO Telegram

„Rusia recrutează puşcăriaşi ucraineni care au fost duşi cu forţa în închisorile din Rusia. Compania militară privată Wagner recrutează în mod intens astfel de persoane în special în Krasnodar”, transmite Statul Major al armatei ucrainene, citat de The Kyiv Independent.

Conform publicației ucrainene, Wagner încearcă să-i recruteze mai ales pe deţinuţii care execută pedepse pentru delicte grave.

Mercenarii Wagner sunt implicați activ în războiul din Ucraina, fiind desfășurați în ultimul timp pe frontul din Donbas. Șeful lor este oligarhul Evgheni Prigojin, un fost pușcăriaș pe vremea Uniunii Sovietice reconvertit în om de afaceri în Rusia lui Putin. Influent la Kremlin, Prigojin duce o amplă campanie de recrutare în închisorile din Rusia.

Potrivit unui reportaj difuzat marți de CNN, pușcăriașii recrutați de Wagner sunt printre cei mai expuși focului, fiind trimiși în primul val în caz de atac. Pierderile lor sunt imense, uneori până la 80% din efective.

„Rusia întemințată”, o organizație pentru drepturile deţinuţilor ruşi, estimează că aproximativ 40.000 de puşcăriaşi recrutaţi de Wagner au fost ucişi, răniți, capturați ca prizonieri de război sau au dezertat, relatează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite