VIDEO Ora Adevărului: România a mers pe propriul ei model în combaterea pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu a aplicat un model anume în perioada carantinei impuse ca urmare a luptei dusă împotriva efectelor pandemiei de COVID-19. Ţara noastră nu a urmat nici modelul german, nici pe cel francez, italian, spaniol sau belgian.

Dealtfel, nu se poate afirma după consumarea a cel puţin patru – cinci săptămâni de carantină generală în mai toate statele membre ale Uniunii Europene, că s-a impus un anume model la nivel european.

„Fiecare ţară a aplicat propriul model. Asta şi din cauza faptului că politicile de sănătate sunt administrate de fiecare stat în parte şi ca atare Uniunea Europeană, prin instituţiile sale, nu putea, nici dacă şi-ar fi dorit asta, să intervină”, a precizat luni Ovidiu Nahoi, redactor-şef al RFI România la „Ora Adevărului”, noua emisiune online propusă zilnic de colegii redacţiei Adevărul. Pe de altă parte, a mai precizat Ovidiu Nahoi, România nu a apelat la o carantină aproape totală, cum au aplicat multe dintre ţările din vestul continentului. 

La rândul său, Ion M. Ioniţă, redactor-şef al revistei Historia, a salutat mesajul pascal trimis de moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles, la jumătatea lunii aprilie. „Mesajul prinţului Charles a fost unul care a pus în valoare importanţa contribuţiei conaţionalilor noştri, medici şi asistente, care lucrează în sistemul medical britanic, cu care Coroana se mândreşte atât de tare, chiar şi în aceste zile, în care bătălia cu pandemia e departe de a se fi încheiat. Pe de altă parte, s-a dovedit cât de importantă e contribuţia forţei de muncă românească pe piaţa muncii, fiindcă dreptul la muncă, chiar şi în aceste condiţii grele, nu a fost suspendat!”, a arătat Ion M. Ioniţă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite