VIDEO Membri ai mişcării „Black Lives Matter“ au blocat un drum aglomerat spre aeroportul Heathrow. Zece persoane au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane au fost arestate în urma unei acţiuni de protest a mişcării Black Lives Matter ce a dus la blocarea unui drum către aeroportul Heathrow, anunţă postul Sky News, care citează poliţia din Londra.

Un grup de protestatari „Black Lives Matter“ a blocat vineri dimineaţă una dintre principalele rute de acces pe Aeroportul internaţional Heathrow din apropierea Londrei, pentru a atrage atenţia asupra modului în care reprezentanţii comunităţii de culoare sunt trataţi de către autorităţi şi de sistemul judiciar. Acţiuni similare au avut loc în alte două mari oraşe britanice, şi anume la Manchester şi Nottingham.

„Aceasta este o criză“, au semnalat, pe un banner, protestatarii.

Cozi lungi s-au creat imediat în zona acţiunii de protest, iar poliţiştii metropolitani au fost alertaţi pentru a rezolva blocajul.

image

Protest Black Lives Matter la Nottingham FOTO Twitter @nottmhistory

„Black Lives Matter“ şi-a exprimat furia în ultimele luni cu privire la uciderea mai multor afroamericani neînarmaţi de către poliţiştii din Statele Unite, care au scăpat de cele mai multe ori fără nicio condamnare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite