VIDEO Generalul James, despre apărarea Europei fără SUA: Nu ne putem permite asta. Ce spune militarul american despre rolul României în cadrul NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul dezvoltării Armatei europene (PESCO) ridică semne de întrebare cu privire la fezabilitatea acestuia, în condiţiile în care NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie, este prezentă în Europa.

Cel puţin asta susţine generalul cu patru stele Jones L. James, fost Comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa şi consilier pe probleme de securitate al fostului preşedinte Barack Obama, în cadrul unui interviu.

„Dacă e fezabil nu înseamnă că este şi recomandabil. Eu cred foarte mult în Alianţa transatlantică. Am fost crescut în Europa, am trecut prin Războiul Rece şi am decis să mă alătur Armatei Statelor Unite ale Americii şi am petrecut 40 de ani în uniformă, ajungând tot în Europa, dar am crezut mereu că legătura transatlantică nu ar trebui să fie destabilizată. Trebuie să fim uniţi aici”, arată generalul într-un interviu difuzat de Antena 3. Jones L. James le răspunde celor „care cred că apărarea Europei fără SUA este posibilă” şi consideră că problema este una politică şi nu militară. Iar Aliaţii nu îşi pot permite, din punct de vedere economic, două alianţe distincte.

Întrebat despre care sunt provocările pentru România ca ţară importantă la graniţa estică a NATO, generalul american a declarat că „apărarea Europei începe din Marea Neagra. România, o ţară NATO performantă”. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite