VIDEO Discursul Reginei din Parlamentul britanic: „Guvernul meu intenţionează să obţină un nou parteneriat cu UE”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul britanic şi-a prezentat agenda în Discursul Reginei, luni, reafirmându-şi angajamentul de a părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie şi de a creşte cheltuielile publice pentru sistemul de educaţie şi de sănătate.

Deloc surprinzător, Discursul Reginei a început cu problema Brexitului. „Prioritatea Guvernului meu a fost mereu asigurarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană pe 31 octombrie. Guvernul meu intenţionează să obţină un nou parteneriat cu Uniunea Europeană, bazat pe comerţul liber şi cooperare”. 

Regina a prezentat şi un nou proiect de lege privind imigraţia, care va „pune bazele unui sistem de imigraţie corect, modern şi global”. Aceasta a adăugat: „Guvernul rămâne angajat în a se asigura că cetăţenii UE cu reşedinţă în Regat, care şi-au clădit vieţile aici şi au oferit atât de mult Regatului Unit, vor avea dreptul să rămână în ţară”. 

Suverana a prezentat şi un nou plan economic. „Noul plan economic al Guvernului va fi caracterizat de o strategie fiscală responsabilă, investind în creşterea economică, în acelaşi timp menţinând stabilitatea finanţelor publice”.

Printre celelalte puncte menţionate în discurs se numără şi creşterea cheltuielilor pentru serviciul naţional de sănătate şi sentinţe mai dure pentru infractori.

Spre sfârşitul discursului său, Regina a vorbit din nou despre Brexit.

„Odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Guvernul meu se va asigura că va continua să joace un rol important în problemele externe, apărând interesele ţării şi promovându-i valorile. Guvernul va fi în fruntea eforturilor de a rezolva cele mai complexe probleme internaţionale de securitate. El va apăra comerţul liber global şi va colabora cu partenerii internaţional pentru a rezolva cele mai stringente provocări globale. Va prioritiza lupta împotriva schimbărilor climatice şi se va asigura ca toate fetele să aibă acces la 12 ani de educaţie de calitate”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite