VIDEO Detalii mai puţin ştiute despre  încoronarea reginei Elisabeta a II-a, de acum 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 4 iunie, familia regală a Marii Britanii a celebrat 60 de ani de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. „The Telegraph“ prezintă câteva detalii mai puţin ştiute despre marele eveniment din iunie 1953.

-Elizabeta a II-a a fost cea de a şasea regină încoronată la Westminster Abbey.

-Serviciul de încoronare folosit de Regina Elisabeta a II-a descinde direct din cel folosit de Regele Edgar la Bath în 973.

-Încoronările sunt organizate de Earl Marshal, poziţie ereditară ocupată de Ducele de Norfolk.

-8,251 de invitaţi au participat la ceremonia de la Westminster Abbey, din iunie 1953, 129 de naţiuni şi teritorii fiind reprezentate oficial.

-Prinţul Charles a creat istorie, fiind primul copil care a asistat la încoronarea mamei lui ca Suveran.

- Rochia din satin alb purtată la încoronare a fost creată de Norman Harnell, a fost brodată cu emblemele Regatului Unit şi ale Commonwealth. De asemenea, brodată cu fir de aur şi argint, mătasea în culori pastelate, a fost împodobită cu perle şi cristale.

-Servitoarele, bucătarii şi grădinarii Palatului Buckingham s-au adunat în Sala Mare a Palatului pentru a urmări plecarea Reginei la Westminister Abbey.

-În drum spre încoronare, Regina a purtat coroana creată în 1820 pentru încoronarea lui George al IV-lea.

-Arhiepiscopului de Canterbury îi revine, încă din 1066, de la cucerirea normandă, datoria de încoronare.

-Încoronarea cuprinde şase părţi de bază: recunoaşterea, jurământul, ungerea şi învestirea care include încoronarea, întronarea şi omagiul.

-Ungerea are cea mai puternică semnificaţie din cadrul ceremoniei. Reţeta exactă este secretă, însă se ştie că Undelemnul Sfânt conţine uleiuri de portocală, trandafir, scorţişoară, mosc şi ambră. De regulă, un singur amestec este menit să dureze pentru câteva încoronări. În mai 1941, o bombă a lovit Protopopiatul distrugând fiola cu ulei, fiind necesară crearea unui nou amestec.

-În timpul învestiturii, lordul de Chamberlain prezintă pintenii de aur, simbolul cavalerismului, pentru ca apoi Arhiepiscopul de Canterbury să arat o sabie din bijuterii şi brăţările din aur ale sincerităţii şi înţelepciunii. În cele din urmă, regina pune pe o eşarfă şi o pânză de aur, mantia regală şi primeşte globul, inelul încoronării, mănuşile şi sceptrul.

-Coroana Sfântului Edward, creată în 1661, a fost purtată pe fruntea reginei în timpul încoronării. În forma sa actuală, acesta a fost folosită prima dată de Charles al II-lea, dar se crede ca partea de jos ar fi aparţinut coroanei lui Edward Mărturisitorul.

-Globul, de asemenea realizat în 1661, este înconjurat de o cruce încinsă cu o bandă de diamante, smaralde, rubine, safire şi perle.

-Inelul de încoronare, cunoscut ca Verigheta Anglei, a fost purtat de Regina pe cel de-al patrulea deget al mâinii drepte, în conformitate cu tradiţia şi a fost creat pentru regelui William al IV-lea, în 1831.

-Regina Victoria nu a purtat inelul din 1831. Degetele ei erau atât de mici încât dimensiunile inelului nu putea fi într-atât reduse.

-În 1953 a avut loc prima ceremonie de învestire televizată. Aproximativ 27 de milioane de britanici au urmărit la televizor evenimentul, iar 11 milioane au ascultat la radio.

-În ziua încoronării, s-a aflat că Edmund Hillary şi Tenzing Norgay au atins varful muntelui Everest.

60 de ani de la încoronarea reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite