VIDEO Cum sărbătoresc spaniolii „Ziua păcălelilor”: Farse cu Iker Casillas şi cu familia regală a Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casillas a anunţat pe contul său de facebook că va pleca de la Real
Casillas a anunţat pe contul său de facebook că va pleca de la Real

Să nu ai încredere în greci, nici când îţi fac daruri şi în spanioli pe 28 decembrie. De Ziua Inocenţilor, presa spaniolă se întrece în farse şi păcăleli. Care au fost cele mai reuşite ale zilei de azi?

Ziua de 28 decembrie a devenit sinonimă, în presă, cu "ziua în care nu poţi avea încredere în spanioli". De ce? Pentru că astăzi este ziua când presa spaniolă se întrece în farse, în ştiri false, aşa numitele "inocentadas".

Vezi VIDEO aici

De multe ori, aceste ştiri sunt strecurate printre ştirile adevărate, iar cititorii sunt adesea puşi în încurcătură. Şi nici acest an nu a făcut excepţie de la regulă.

O mulţime de ştiri, unele reale, au fost puse azi sub semnul întrebării. Şi invers: o mulţime de farse au fost luate drept ştiri "pe bune".

De unde vine acest obicei? Ziua de 28 decembrie este cunoscută în Spania drept "Dia de Los Santos Inocentes" ("Ziua Sfinţilor Inocenţi"), echivalentul Zilei Păcălelilor, din cultura românească.

Citeşte pe adevarul.es cele mai reuşite farse despre Iker Casillas, despre Fernando Alonso, dar şi despre membrii Casei Regale a Spaniei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite