VIDEO Cu Lada după tanc: ucrainenii urmăresc şi blochează un blindat cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fiecare Ladă este construită pentru a supravieţui. Să treacă peste obstacole, să meargă pe cele mai abrupte drumuri. Maşină dură, preţ blând”, anunţau reclamele din anii 80 la maşinile de fabricaţie rusă. Marţi, încrezători în Lada pe care o conduceau, câţiva ucraineni pro-ruşi din Sloveansk au urmărit un tanc ucrainean de-a lungul unui câmp, au blocat blindatul cu maşina mică şi i-au luat la rost pe militarii mobilizaţi de Kiev.

Un clip video încărcat pe internet arată cum bărbaţii din Ladă urmăresc tancul în Sloveansk, oraş din regiunea Doneţk, unde ieri forţele ucrainene au demarat o amplă operaţiune antitero pentru a suprima tendinţele separatiste alimentate de Rusia. 

Pro-ruşii nu doar că prind tancul, dar îl şi blochează şi-l somează pe soldatul care-l manevrează să „oprească motorul”. Până la urmă, soldatul strânge mâna unui bărbat din grupul adunat în jurul tancului şi opreşte vehiculul. 

Cei din Ladă continuă să-i ceară acestuia detalii despre „misiunea” pe care o are. Autenticitatea imaginilor nu poate fi verificată independent, notează BBC. 

CITEŞTE MAI MULT

„Primăvara rusă“: Cum sunt învăţaţi „turiştii“ ruşi să provoace haos în Ucraina, cu arma la purtător. Deşi forţele speciale ruseşti sunt suspectate pentru atacurile care au lovit mai multe părţi ale Ucrainei la sfârşitul săptămânii, cei mai mulţi dintre agresori susţin că fac parte dintr-o comunitate de cetăţeni nemulţumiţi. Între timp, ruşii curajoşi care visează reînvierea U.R.S.S. sunt învăţaţi, pas cu pas, ce să facă pentru a destabiliza Kievul, prin intermediul unui website: „Primăvara rusă“.

Urmaşii Romanovilor aprobă anexarea Crimeei de către Rusia. Sancţionarea Rusiei după ce a integrat Crimeea este „absurdă", a apreciat marea ducesă Maria Vladimirovna de Rusia, şefa Casei Imperiale Romanov, într-un interviu pentru ediţia de luni a cotidianului rus Izvestia, relatează AFP.

Traian Băsescu: Moscova poate face conflictele îngheţate să explodeze. Pe rând sau toate deodată. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, din Portul Constanţa, la scurt timp după ce a vizitat distrugătorul USS Donald Cook, că situaţia din Ucraina, provocată de acţiunile Federaţiei Ruse, reprezintă un risc şi la adresa securităţii României. Băsescu a punctat că nu este un adversar al Moscovei, însă a subliniat că liderii de la Kremlin provoacă instabilitate în regiune.

Ucraina: moştenirile otrăvite ale unei istorii fără noroc. Tensiunile ce-i înverşunează pe cetăţenii Ucrainei unii împotriva altora reflectă memoria însângerată a unei istorii strivite în îmbrăţişarea sufocantă a marilor puteri din jur. Punctul nevralgic al conştiinţei naţionale ucrainene e legătura foarte strânsă cu Rusia, în urma unei istorii împletite, de voie, de nevoie, de peste un mileniu încoace.

Adevărul Live: Război civil în Ucraina? General (r) Mihai Mărgărit: „Ceea ce se întâmplă în Ucraina astăzi era previzibil”. Generalul (r) Mihai Mărgărit, fost şef al Direcţiei Informaţii Militare din cadrul MApN, a discutat cu jurnalistul Cristian Unteanu, în cadrul emisiunii Adevărul Live, despre posibilitatea declanşării unui conflict sau a unei serii de conflicte majore în estul şi sudul Ucrainei, despre posibila reacţie a comunităţii internaţionale la acţiunile Rusiei şi despre consecinţele acestora pe plan militar şi diplomatic.

Imperialismul rus - eurasianism şi totalitarism „heideggerian“ (I). În afară de motivele economice sau istorice, conducerea Federaţiei Ruse mai are un motiv pentru care a declanşat războiul împotriva Ucrainei. Acesta ar putea fi cel mai important imbold care „îi mână în luptă” pe decidenţii politici din Rusia, deasupra cărora tronează preşedintele dictator Vladimir Putin.

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU: Rusia îndeamnă Kievul să nu folosească forţa în estul Ucrainei. Reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia din Ucraina a început luni dimineaţă la New York, după ce Kievul şi Moscova au cerut o întâlnire în acest sens. În ultimele două zile, sediile mai multor administraţii regionale din cel puţin şapte oraşe ucrainene au fost ocupate de militanţi ruşi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite