Urmaşii Romanovilor aprobă anexarea Crimeei de către Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţionarea Rusiei după ce a integrat Crimeea este „absurdă", a apreciat marea ducesă Maria Vladimirovna de Rusia, şefa Casei Imperiale Romanov, într-un interviu pentru ediţia de luni a cotidianului rus Izvestia, relatează AFP.

„Aplicarea unor sancţiuni menite să prejudicieze ţara, care-şi îndeplineşte toate angajamentele financiare şi economice în faţa partenerilor, şi mai ales aplicate unei ţări atât de mari şi de puternice ca Rusia este absurdă", a declarat marea ducesă pentru Izvestia.

Cazul Crimeei, peninsula din sudul Ucrainei alipită Rusiei la sfârşitul lui martie, în urma unui referendum denunţat de către occidentali, "este unică", a adăugat ea.

"Autorităţile ruse nu puteau să ignore" rezultatul referendumului, a apreciat marea ducesă.

Casa Romanov nu reclamă restituirea bunurilor sale din Crimeea, locul de vilegiatură al familiei imperiale.

"Frumosul Palat Livadia, atât de iubit de ţarii Aleksandr al III-lea şi Nicolae al II-lea, dar şi celelalte bunuri ale membrilor dinastiei noastre trebuie să rămână proprietatea statului", a declarat şefa Casei Imperiale, care afirmă că este moştenitoarea lui Nicolae al II-lea şi care locuieşte la Madrid.

Dispersaţi în lume după Revoluţia din 1917, descendenţii Romanovilor, dinastia care a condus Rusia începând din 1613 şi până în 1917, trăiesc în Spania, Danemarca, Statele Unite, Franţa, Italia şi Marea Britanie.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite