Victime ale artificiilor: un băiat de 12 ani a murit şi un altul a fost grav rănit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Materiale pirotehnice FOTO Poliţia Română
Materiale pirotehnice FOTO Poliţia Română

Un băiat de 12 ani a murit şi un altul a fost grav rănit într-un accident cu focuri de artificii în Olanda, a anunţat vineri poliţia, în pofida interdicţiei la nivel naţional de a folosi artificii în noaptea de Anul Nou din cauza pandemiei, informează France Presse.

Copiii se uitau la un adult care aprindea focuri de artificii cu un dispozitiv artizanal când a avut loc incidentul în Haaksbergen, în estul ţării, în apropiere de graniţa cu Germania.

Copiii nu au avut nimic de-a face cu incidentul, potrivit poliţiei, care a anunţat că a arestat un bărbat şi a deschis o anchetă.

În ajunul Anului Nou, olandezii lansează în mod tradiţional focuri de artificii pe străzi şi în grădini, o practică populară care provoacă numeroase probleme. 

Guvernul a interzis focurile de artificii pentru al doilea an consecutiv pentru a evita supraîncărcarea spitalelor copleşite de epidemie, scrie Agerpres.

În 2019, peste 1.300 de persoane au fost tratate pentru răni provocate de focuri de artificii. După interzicerea focurilor de artificii în 2020, acest număr a scăzut cu 70%, conform Digi24. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite