Viceprimarul din Mariupol îndeamnă NATO să se trezească: Este „un război împotriva democraţiei, împotriva libertăţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariupol FOTO Arhivă
Mariupol FOTO Arhivă

Viceprimarul din Mariupol, Serhii Orlov, îi îndeamnă pe liderii NATO să trimită trupe în Ucraina, afirmând că Rusia nu se va opri până când nu va transforma ţara într-un ”deşert şi nu va ucide mulţi civili”, informează BBC.

„Nu există nicio modalitate de a-l opri pe Putin să ne omoare civilii cu atacuri aeriene până când NATO nu se trezeşte şi înţelege că nu este un conflict regional - este un război împotriva democraţiei, împotriva libertăţii, împotriva unuia dintre cele mai mari naţiuni europene”, a afirmat el.

„Se pare că (liderii NATO) nu înţeleg că Putin nu se va opri, le este frică şi este păcat. Şi ne aşteptăm ca într-o zi liderii NATO să înţeleagă că este absolut necesar să acorde sprijin militar direct Ucrainei pentru a-l opri pe Putin sau cel puţin să închidă spaţiul aerian pentru a ne proteja de ameninţarea aeriană”, a subliniat viceprimarul ucrainean.

El a precizat că  Vladimir Putin vrea să transforme ţara într-un deşert, dar menţionează că „este imposibil să ne ia oraşele, nu clădirile reprezintă oraşul, oraşul sunt oamenii înşişi”, a mai menţionat el.

„Am înţeles că este pregătit să omoare oricât de mulţi civili are nevoie”, a mai adăugat Orlov.

Locuitorii oraşului Mariupol au declarat pentru BBC că încearcă să supravieţuiască atacurilor necruţătoare care au distrus deja cartierele rezidenţiale şi au întrerupt alimentarea cu energie şi apă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite