Oraşul Mariupol, bombardat de şase zile încoace: „Sunt femei şi copii ucişi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tancuri în Mariupol Captură YouTube
Tancuri în Mariupol Captură YouTube

Primarul oraşului Mariupol din Ucraina, Vadim Boicenko, a anunţat, marţi dimineaţă, că oraşul-port din sudul ţării a fost permanent ţinta bombardamentelor de când invazia Rusia asupra Ucrainei a început, în urmă cu şase zile. Atacurile constante s-au soldat cu moartea civililor şi au distrus infrastructura oraşului, relatează Reuters.

„Avem cartierele rezidenţiale bombardate permanent timp de cinci zile. Ne atacă cu artilerie, ne bombardează cu rachete GRAD, cu forţele aeriene”, a spus Vadym Boicenko, într-o transmisie în direct pentru televiziunea ucraineană.

„Avem infrastructură civilă avariată - şcoli, case. Sunt mulţi răniţi. Sunt femei, copii ucişi”, a adăugat el.

Cel mai mare producător de oţel din Ucraina, Metinvest BV, are cele mai multe fabrici situate în Mariupol, dar şi-a oprit producţia în acest oraş. Compania a trimis majoritatea angajaţilor acasă, în timp ce turele cu program de muncă redus au asigurat funcţionarea optimă a echipamentelor.

Harkov a fost, de asemenea, supus unui atac puternic, marţi, în urma căruia o clădire guvernamentală a fost distrusă şi cel puţin 6 persoane au fost rănite, inclusiv un copil, potrivit şefului administraţiei regionale. Mai mult decât atât, un consilier al preşedintelui a afirmat că Rusia bombardează în mod deliberat oraşe pentru a răspândi panica în rândul populaţiei.

Rusia numeşte acţiunile sale din Ucraina drept o „operaţiune specială”, despre care spune că nu este menită să ocupe teritorii, ci să distrugă capacităţile militare ale vecinului său din sud şi să captureze naţionaliştii periculoşi, conform declaraţiilor preşedintelui Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite