Vama finlandeză confiscă euro de la ruși aproape zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul vamal finlandez confiscă euro de la rușii care trec granița aproape zilnic, a anunțat miercuri televiziunea Yle, citându-l pe inspectorul șef al serviciului, Jarkko Keskinen. Instituția nu ține statistici exacte cu privire la sumele sechestrate, transmite Yle TV.

Vama ruso-finlandeză. Foto: Shutterstock
Vama ruso-finlandeză. Foto: Shutterstock

Importul monedei oficiale a UE în Rusia este interzis de reglementările privind sancțiunile”, a spus inspectorul. Potrivit acestuia, vama finlandeză nu ține statistici exacte asupra sumelor sechestrate, dar confiscarea euro de la ruși are loc „aproape în fiecare zi”. Keskinen a numit o infracțiune încercarea de a face contrabandă cu bani.

Reprezentanța comercială a Federației Ruse în Finlanda a pregătit un memoriu în legătură cu apariția publicațiilor despre confiscarea fondurilor de la cetățenii ruși la trecerea frontierei. Acesta explică faptul că este interzis exportul de numerar (bancnote) exprimat în euro din UE în Rusia. O excepție în acest caz sunt persoanele fizice și membrii familiilor acestora care pot exporta valută în bancnote pentru uz personal. Moneda în bancnote poate fi exportată și în scopurile misiunilor diplomatice și consulare sau organizațiilor internaționale. În cazul importului și exportului de numerar în valoare mai mare de 10.000 €, acesta trebuie declarat în scris la vama din Finlanda.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite