Ursula von der Leyen urmează să susțină miercuri discursul privind starea UE

0
Publicat:

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să susţină, miercuri, în faţa Parlamentului European reunit în plen la Strasbourg, un discurs cu privire la starea Uniunii Europene, urmat de o dezbatere cu eurodeputaţii, conform Agerpres.

Președinta CE va prezenta planurile sale viitoare. FOTO EPA-EFE
Președinta CE va prezenta planurile sale viitoare. FOTO EPA-EFE

Președinta CE va expune impactul activității Comisiei din ultimul an și planurile sale viitoare, îndeosebi în ceea ce privește solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina, măsurile restrictive împotriva Rusiei, măsurile de asigurare a alimentării cu energie a UE şi de reducere a dependenţei sale de combustibilii fosili ruşi, dar şi actualele majorări ale preţurilor la energie, potrivit site-ului Parlamentului European. 

Totodată, va face referire la Pactul verde european și tranziția verde, digitalizare, răspunsul UE la pandemia de COVID-29 și pregătirea pentru viitoarele pandemii, dar și la planul de redresare NextGenerationEU. 

Eurodeputații vor aprecia, în răspunsurile lor, activitatea Comisiei dar și planurile pentru anul următor și își vor expune propriile păreri și propuneri. Dezbaterea anuală cu privire la starea Uniunii Europene, prevăzută la ora locală 9.00 ( 10.00 ora României), le oferă eurodeputaților prilejul să examineze rezultatele şi priorităţile Comisiei Europene şi să participe la stabilirea direcţiei politice a UE.

  Această dezbatere este un moment esențial, care subliniază responsabilitatea Comisiei Europene față de reprezentanții UE aleși în mod democratic și promovează o Uniune mai transparentă și mai democratică. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite