Uniunea Europeană vrea să o sancţioneze pe Alina Kabaeva, presupusa amantă a lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter (Arhivă)
Foto: Twitter (Arhivă)

Uniunea Europeană intenţionează să o sancţioneze pe fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva, despre care se spune că ar fi iubita lui Vladimir Putin, pentru atribuţia pe care a avut-o în „propaganda” Kremlinului şi pentru legăturile sale „apropiate” cu Vladimir Putin, informează The Guardian, care a consultat un document.

Alina Kabaeva a fost inclusă pe o nouă listă de personalităţi, printre care se numără şi soldaţi ruşi, ameninţate cu o interdicţie de intrare în UE şi cu blocarea activelor, în cadrul celui de-al şaselea pachet de măsuri restrictive ale Uniunii Europene, care urmează să fie încuviinţat de statele membre ale UE ca replică la invazia din Ucraina. 

Peste 1.000 de cetăţeni ruşi importanţi se află deja pe lista de măsuri restrictive. Noile nume trebuie aprobate de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. 

Conform Bloomberg, actul privind sancţiunile o descrie pe Kabaeva ca fiind „strâns asociată cu preşedintele Vladimir Putin”, relatează The Guardian

Alina Kabaeva a obţinut aurul la Jocurile Olimpice din anul 2004 la gimnastică ritmică. Presupusa iubită a preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost deputat pe o perioadă de şase ani, făcând parte din Partidul Rusia Unită al lui Putin şi a ajuns la conducerea unui important grup media pro-Kremlin. 

Printre persoanele vizate de sancţiunile Uniunii Europene se numără şi Patriarhul Kirill, considerat un aliat al lui Vladimir Putin.  

În anul 2008, un ziar rusesc a scris că Putin divorţase în secret de soţia sa, Liudmila Putin, şi avea în plan se căsătorească cu Alina Kabaeva. Vladimir Putin a infirmat povestea, iar ziarul a fost închis la scurt timp după aceea. 

Vladimir Putin şi soţia sa şi-au anunţat despărţirea în anul 2013, după 30 de ani de căsnicie. 

Conform unui articol publicat de Wall Street Journal, care citează oficiali americani, un raport secret al serviciilor secrete americane scris recent a menţionat-o pe Kabaeva drept beneficiară a averii personale a lui Vladimir Putin. Informaţiile dobândite la Washington sugerează că aceasta este mamă a cel puţin trei dintre copiii lui Putin. 

Conducerea americană ar fi amânat sancţionarea presupusei iubite a Kremlinului din pricina temerilor că Vladimir Putin ar considera-o drept un atac personal. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite