Uniunea Europeană recomandă personalului neesenţial să părăsească teritoriul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană a luat decizia de a recomanda personalului neesenţial, de la reprezentanţa din Kiev, să părăsească Ucraina.

Peter Stano, purtătorul de cuvânt al şefului diplomaţiei europene Josep Borell, a transmis că nu se evacuează nimic în acest moment, doar personalul neesenţial are opţiunea de a alege să muncească prin telemuncă, relatează agerpres.ro. 

Matti Maasikas, şeful delegaţiei Uniunii Europene la Kiev, ar fi sfătuit personalul neesenţial să plece din Ucraina cât mai rapid, conform unui e-mail publicat de un cotidian, EU-Observer. Peter Stano nu a comentat pe marginea acestui subiect. 

"Nu evacuăm. Deocamdată personalul neesenţial are opţiunea de telemuncă din afara ţării", a transmis Peter Stano. 

Lucrurile par să se agraveze în apropierea graniţei cu Ucraina aşa că tot mai multe ţări decid să le transmită cetăţenilor să părăsească teritoriul ucrainean. Letonia şi Estonia le-au cerut, vineri, cetăţenilor să plece din ţară pe fondul unei "ameninţări serioase la adresa securităţii reprezentate de Rusia în apropierea graniţei cu Ucraina şi a unei ameninţări credibile de escaladare a situaţiei", conform precizărilor ministerelor de externe ale Letoniei şi Estoniei. 

De asemenea, mesaje similare au fost trimise şi de către conducerea de la Washington şi Londra pentru cetăţenii aflaţi în Ucraina. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite