Petrolier rusesc, avariat de o dronă ucraineană în strâmtoarea Kerci VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a avut loc la o distanță de 50 de kilometri de strâmtoarea Kerci.

În urma atacului dronelor marine în strâmtoarea Kerci, petrolierul rus SIG, care venea din Turcia, ar fi fost avariat. Sala mașinilor este inundată, a transmis canalul TV „Oberejno, novyny”. Potrivit canalului, ruliul navei este de 1-2 grade, iar echipajul nu a fost rănit.

Impactul dronei a provocat o detonare care a fost văzută din peninsulă. Incidentul a avut loc la o distanță de 32 de mile de strâmtoarea Kerci. Petrolierul stătea la ancoraj. Echipajul este intact, dar mai multe persoane au mici tăieturi din sticlă spartă.

Echipajul spune că nava plutește, dar nu se poate mișca. Acum la fața locului lucrează nava „Mercury”, venită în ajutor.

Petrolierul SIG, sub pavilion rusesc. Foto: Unian.ua
Petrolierul SIG, sub pavilion rusesc. Foto: Unian.ua

"Noi înșine nu ne putem deplasa. Fără remorcher. Sala motoarelor este inundată. Nu știm ce va decide conducerea acolo. Trebuie să mergem la dană. Nu am făcut nimic, Infiltrarea apei s-a oprit de la sine. Atât cât a intrat, a intrat. Toate tancurile de marfă sunt goale. Nava plutește. Apa a urcat la nivelul liniei de plutire după care s-a oprit", a raportat echipajul.

Un grup de salvatori s-a deplasat de la Novorossiysk în zona strâmtorii Kerci, unde a avut loc un atac cu drone asupra unui tanc petrolier, a informat și agenția de știri TASS de la Sub-Centrul de Salvare din Peninsula Taman.

Tancul petrolier a fost avariat în strâmtoarea Kerci în timpul unui atac al forțelor armate ucrainene, echipajul este în siguranță”, a declarat Centrul de Salvare Maritimă. Potrivit centrului, compartimentul motor al navei a fost avariat. Se precizează că în prezent două remorchere au ajuns deja la locul incidentului în strâmtoarea Kerci, problema remorcării navei fiind rezolvată.

SIG este un tanc petrolier comercial care a venit din Turcia, dar arborează pavilionul Rusiei. Se spune că a livrat combustibil de aviație din Crimeea în Siria, pentru care a fost inclus în listele de sancțiuni ale SUA.

Atacul cu drone în strâmtoarea Kerci - detalii

S-a raportat că în jurul miezului nopții de 5 august au avut loc mai multe explozii în zona Podului Crimeea și a fost raportat un atac al dronelor navale și aeriene. Locuitorii din zonă au indicat că au auzit o explozie puternică în zona așezării Yakovenkovo.

Surse au susținut că trei drone de suprafață ar fi fost distruse în strâmtoarea Kerci și a fost semnalate și avarii la pod, în sine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite