Un slovac în uniformă militară s-a dus cu o armă şi o drujbă pentru a discuta cu preşedintele Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un slovac în vârstă de 32 de ani a fost arestat luni, după ce a cauzat evacuarea parţială a Parlamentului European cu o ameninţare falsă cu bombă.

Bărbatul s-a dus în uniformă militară la sediul legislativului UE, iar în maşină avea o armă de foc şi o drujbă. Acum, el susţine că a vrut să obţină în acest fel o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz. 

Bărbatul a fost deja adus în faţa unui judecător, iar Parchetul belgian a cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele său pentru ameninţare cu atentate, posesie ilegală de arme de foc şi posesie de armament interzis, potrivit citat de RTL.be. 

Bărbatul a fost reperat luni dimineaţă în jurul orei 7.30 (8.30, ora României) din cauza comportamentului său suspect. „Bărbatul a fost reţinut şi adus la interogatoriu. Nu a fost în nici un moment agresiv. O cheie de maşină a fost găsită asupra sa. Vehiculul său era parcat pe strada Montoyer. Declaraţiile sale au fost considerate neclare, astfel că a fost creat un perimetru de securitate ca măsură de precauţie. Mai multe clădiri au fost evacuate şi circulaţia deviată”, a adăugat Parchetul.

În vehicul nu s-a găsit niciun dispozitiv exploziv, astfel că alerta a fost anulată, însă numai după ce Parlamentul European fusese deja evacut parţial din cauza ameninţării. Cu puţin timp înainte de acest episod, ambasada SUA de la Bruxelles trecuse printr-un eveniment similar. Circulaţia în apropierea clădirii a fost restricţionată din cauza unei maşini suspecte, însă şi această alertă s-a dovedit a fi falsă.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite