Parlamentul European a fost evacuat parţial din cauza temerilor privind un atac cu o maşină-capcană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul de la Bruxelles al Parlamentului European a fost evacuat parţial
Sediul de la Bruxelles al Parlamentului European a fost evacuat parţial

Sediul de la Bruxelles al Parlamentului European a fost evacuat parţial din cauza unei alerte potenţial teroristă, după observarea unui vehicul suspect în apropiere. Cu puţin timp înainte, la ambasada SUA la Bruxelles a avut loc un incident similar.

Clădirea din Bruxelles în care funcţionează Parlamentul European a fost evacuată parţial luni din cauza temerilor privind un atac cu bombă. Alerta a fost emisă după observarea unui vehicul suspect în apropierea PE. 

alerta parlamentul european

Cu puţin timp înainte, autorităţile belgiene izolaseră zona în care se află ambasada SUA la Bruxelles din cauza unor temeri similare, generate tot de un vehicul suspect. Deocamdată, vehiculul din apropierea ambasadei SUA a fost ridicat de autorităţi. 

alerta parlamentul european

Sediul PE este în curs de evacuare, precizează RTL.be. Potrivit serviciului de presă al PE, trei clădiri administrative ale Parlamentului sunt vizate. Poliţia belgiană nu a putut fi contactată imediat pentru confirmare. Un robot al poliţiei care inspectează zona poate fi văzut în mai multe fotografii publicate pe Twitter.

alerta parlamentul european

Potrivit purtătorului de cuvânt al ambasadei, nu este vorba despre o alertă cu bombă, contrar informaţiilor apărute în presă. Poliţia din Bruxelles a confirmat însă că a avut loc o intervenţie în zonă.

Vom reveni cu amănunte. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite