Un român fără adăpost doarme pe străzile din Italia pentru că nu s-a vaccinat anti-covid. Motivul pentru care nu s-a imunizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un bărbat român, în vârstă de 47 de ani, doarme de aproximativ două luni, în centrul localităţii Teramo din Abruzzo, sub un portic al fostului edificiu a inspectoratului de sănătate, potrivit abruzzoweb.it.

Pentru că nu deţine permis verde şi nu este vaccinat, bărbatul nu poate fi ajutat de serviciile sociale, astfel plasarea într-o structură publică este dificilă.  

Bărbatul afirmă că nu s-a vaccinat pentru că un prieten a murit după prima doză administrată. 

Un dascăl de liceu din Teramo a înştiinţat conducerea municipală de situaţia bărbatului. Administraţia a spus că se vor ocupa de problemă în cel mai scurt timp, însă din cauza faptului că nu este vaccinat adăpostirea sa în unităţi publice este dificilă. 

„Am vorbit cu bărbatul fără adăpost. L-am întrebat dacă are nevoie de ajutor şi a rostit cuvintele Covid-Covid, ca obstacol în calea adăpostirii într-o structură socială. Nu a primit vaccinul şi, prin urmare, nu are nici măcar paşaport verde. Spune că îi este frică pentru că un prieten de-al lui a murit după prima doză”, a mai declarat profesorul.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite