Autorităţile din Italia au amendat o femeie decedată în urmă cu 23 de ani pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din Italia au trimis o amendă la domiciliul unei femei care a murit în 1999 FOTO Shutterstock
Autorităţile din Italia au trimis o amendă la domiciliul unei femei care a murit în 1999 FOTO Shutterstock

Autorităţile din Italia au amendat cu 100 de euro o femeie, care a murit în urmă cu 23 de ani, pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. „O rană dureroasă redeschisă din cauza unei greşeli administrative care putea fi evitată”, spun rudele femeii.

Autorităţile din Italia au trimis o amendă la domiciliul unei femei care a murit în 1999, (pe numele acesteia), conform Corriere della Sera

Femeia pe nume Domenica Di Stefano, născută în 1971, a locuit în Napoli şi a murit la vârsta de 28 de ani, în urma unui accident rutier.

„Ministerul Sănătăţii vă informează – în conformitate cu legea în vigoare – de declanşarea procedurii de sancţionare pentru nerespectarea obligaţiei de vaccinare primară (.. . ) Penalitatea datorată este de 100 EUR », informau autorităţile.

„Sora soţiei mele a decedat în 1999 într-un accident, acum ar fi avut 51 de ani şi din acest motiv a primit amenda pentru a treia doză de vaccin, în ciuda faptului că, din motive evidente, nu a făcut nici prima doză, nici pe cea de-a doua.

A fost şi un şoc psihologic, deoarece a redeschis o rană care nu se vindecase niciodată de la acea pierdere foarte gravă. Cumnata mea a trăit în Napoli şi a murit la 28 de ani, cu puţin timp înainte de a se căsători”, a declarat cumnatul femeii pentru sursa citată.

„Încercăm să ne dăm seama cum să răspundem la această amendă absurdă. Cu sistemele electronice de astăzi, care sunt complet interconectate, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple”, a adăugat bărbatul.

Guvernul italian a impus pe 5 ianuarie vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 50 de ani. Decizia a fost luată în contextul creşterii cazurilor de COVID-19 în ţară. Măsura va fi în vigoare până pe 15 iunie.

Decretul de lege impune obligaţia de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani care nu lucrează şi deţinerea unui certificat de vaccinare pentru toţi cei peste 50 de ani care lucrează, atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

Persoanele de peste 50 de ani pot fi exceptate de la obligaţia de vaccinare din motive de sănătate, dar trebuie să prezinte documente care atestă „motive de imposibilitate absolută şi obiectivă”.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite