Un presupus agent rus care informa despre obiective militare a fost arestat în Ucraina

0
Publicat:

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat joi arestarea la Kiev a unui bărbat care ar fi transmis la Moscova geolocalizări ale amplasamentelor forţelor armate ucrainene din capitală, transmite EFE.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

"Inamicul era interesat în principal de bazele de reparaţii ale forţelor armate, unde se efectuează întreţinerea şi repararea echipamentelor ucrainene", a precizat SBU într-un comunicat.

În plus, cel reţinut este suspectat că a transmis serviciilor ruseşti de spionaj informaţii despre substaţiile electrice din capitala ucraineană, scrie Agerpres.

Potrivit comunicatului, serviciile de securitate l-au surprins 'în flagrant delict' în timp ce filma o bază militară şi introducea coordonatele GPS ale acesteia într-o hartă electronică.

Scopul informaţiilor pe care acesta le transmitea Moscovei era de a pregăti noi atacuri aeriene împotriva Kievului sau a localităţilor din jur, potrivit SBU.

Deţinutul este un bărbat în vârstă de 23 de ani care acum riscă o condamnare pe viaţă pentru trădare comisă în timpul legii marţiale.

Săptămâna trecută, o femeie a fost arestată la Odesa (sud) sub acuzaţia că a colectat date despre potenţiale obiective militare pentru forţele ruseşti şi că a documentat consecinţele atacurilor Moscovei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite