Un agent al serviciilor de informații germane, arestat pentru că ar fi spionat pentru ruși

0
Publicat:

Un agent al serviciilor de informaţii germane, suspectat că a transmis informaţii Rusiei, a fost arestat miercuri la Berlin, a anunţat joi parchetul federal.

Poliția germană. FOTO Arhivă
Poliția germană. FOTO Arhivă

Cetăţeanul german Carsten L., agent al serviciilor federale de informaţii (BND), este suspectat de "înaltă trădare", scrie parchetul din Karlsruhe, care a indicat că a percheziţionat apartamentul şi postul de lucru al acestuia, precum şi ale unei alte persoane, scrie Agerpres. 

„În 2022, el a furnizat informaţii, colectate în timpul activităţii sale, unui serviciu de informaţii rusesc", a declarat parchetul federal din Karlsruhe, care se ocupă în special de cazurile de spionaj.

Suspectul a fost adus în faţa unui judecător şi arestat preventiv.

„Reţinerea şi discreţia sunt foarte importante în acest caz particular. Cu Rusia, avem de-a face, în tabăra adversă, cu un actor a cărui lipsă de scrupule şi înclinaţie spre violenţă sunt de luat în considerare", a comentat într-un comunicat Bruno Kahl, preşedinte al BND.

Mai multe cazuri de spionaj implicând Rusia au fost descoperite în ultimii ani în Germania, ca şi în alte ţări europene. De la invazia Ucrainei de către Rusia, serviciile de informaţii şi-au ridicat mai mult nivelul de alertă, mai scrie sursa citată. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite