Un număr de aproape 10.000 de persoane au manifestat la Paris pentru a denunţa bombardamentele de la Rafah

0
Publicat:

Aproximativ 10.000 de persoane au manifestat la Paris împotriva bombardamentelor de la Rafah, care, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, au dus la moartea a 45 de morţi în noaptea de duminică spre luni, notează AFP, potrivit AGERPRES.

Manifestanți Paris FOTO: Facebook/EricCoquerelPG
Manifestanți Paris FOTO: Facebook/EricCoquerelPG

O mulţime considerabilă s-a adunat la sfârşitul după-amiezii la câteva sute de metri de ambasada Israelului strigând „Suntem cu toţii copii ai Gazei”, „Trăiască lupta poporului palestinian", „Eliberaţi Gaza" sau „Gaza, Parisul este cu tine".

Steagurile palestiniene au fost purtate de mulţime, în cadrul căreia unii participanţi au arborat keffiyeh-uri şi pancarte pe care scria: „Nu ucidem un copil, indiferent dacă este evreu sau palestinian: Opriţi bombardamentele, eliberaţi Palestina” sau „Rafah, Gaza, suntem cu voi”.

„Ieri, palestinieni au fost arşi de vii de bombardamentele israeliene asupra unei tabere de refugiaţi. Am văzut videouri cu familii care îi scot pe cei dragi din corturile în flăcări. Acesta este un masacru”, a denunţat Francois Rippe, vicepreşedinte al Asociaţiei Solidaritatea cu Palestina din Franţa (AFPS), un organizator al mitingului.

„Câteva mii” de oameni au fost prezenţi, a spus Rippe. Prefectura de poliţie din Paris a raportat un număr de în jur de 10.000 de persoane.

„Dau foc unei tabere de refugiaţi, ard oameni, iar ambasadoarea israeliană nu este chemată pentru a fi trasă la răspundere. Este pur şi simplu insuportabil”, a continuat el.

Un banner mare avea desene ale feţelor preşedintelui francez Emmanuel Macron şi preşedintelui american Joe Biden, precum şi ale premierului israelian Benjamin Netanyahu, peste sloganul „Umanitatea este cea pe care ei o ucid”.

Deputatul stângii radicale Eric Coquerel şi-a exprimat speranţa că „mobilizarea va sfârşi prin a pune guvernul pe gânduri. În declaraţii, poziţia Franţei este puţin mai justă decât a fost cu adevărat. Dar atât timp cât nu există acţiuni, înseamnă că, în realitate, nu faci nimic”.

ONU şi mai multe ţări au condamnat atacul israelian asupra unei tabere pentru persoanele strămutate din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, iar Statele Unite au solicitat din nou Israelului să „protejeze civilii”.

Armata israeliană a transmis că investighează ceea ce premierul a descris drept un „accident tragic”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite