Un incendiu declanşat de protestatari a izbucnit în Piaţa Taksim din Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu declanşat de artificii utilizate de protestatari a izbucnit în Piaţa Taksim din Istanbul, în cursul intervenţiei forţelor de ordine, relatează CNN.

Protestarii au început să utilizeze petarde imediat după intervenţia forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

În prezent, mii de manifestanţi rămân în Piaţa Taksim din Istanbul, deşi poliţia reuşise să îi disperseze.

Forţele de ordine au intervenit marţi seară, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, şi au evacuat Piaţa Taksim din Istanbul, unde erau mii de manifestanţi, relatează AFP.

Marţi după-amiază, forţele de ordine se retrăseseră temporar, astfel că protestatarii ocupaseră din nou Piaţa Taksim.

Premierul Recep Tayyip Erdogan avertizase acum câteva ore că Guvernul nu va mai da dovadă de niciun fel de "toleranţă" faţă de manifestanţii care cer demisia sa.

"Se spune că premierul este prea dur. Dar ce putem face, putem sta în genunchi în faţa acestor oameni? Dacă numiţi această atitudine dură, îmi pare rău, dar acest Tayyip Erdogan nu se va schimba", a declarat premierul.

Poliţia, având vehicule blindate, a pătruns în Piaţa Taksim, utilizând gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Baricadele au fost demolate cu buldozere, dar sute de manifestanţi rămân în zonă, fiind implicaţi în confruntări cu forţele de ordine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite